Oöverträffad datasäkerhet i Medfai

Medfai tar datasäkerhet på allvar och använder robusta krypteringsmetoder för att skydda användarinformation:

Advanced Encryption Standard (AES): Medfai använder AES i läget Cipher Block Chaining (CBC), en av de säkraste krypteringsmetoderna som finns tillgängliga, vilket säkerställer end-to-end-kryptering av all data.

Stark nyckelgenerering: För varje session genererar Medfai en säker, slumpmässig 32-byte nyckel kodad i Base64. Detta tillvägagångssätt motsvarar AES-256-kryptering, en av de starkaste krypteringsstandarderna.

Initialiseringsvektor (IV) Användning: En unik 16-byte IV används för varje användares datakryptering, vilket ytterligare förbättrar säkerheten. Dessa IV genereras med hjälp av en säker slumptalsgenerator och är även kodade i Base64.

Krypteringsprocess på klientsidan: Användardata, som inkluderar både personliga register och hälsojournaler, krypteras på klientsidan. Detta innebär att data redan är krypterad innan den lagras eller överförs, och den förblir krypterad i databasen. Avgörande är att dekryptering inte sker på serversidan, vilket säkerställer att data är oläsbara även om databasen äventyras.

Säker lagring av krypteringsnycklar: Appen använder Flutter Secure Storage, ett säkert lagringsbibliotek för Flutter, för att hantera krypteringsnycklarna och IV. Det här biblioteket lägger till ett lager av säkerhet genom att säkerställa att känslig information som nycklar lagras säkert på enheten.

Medfai är en banbrytande medicinsk app designad för att effektivisera tillgången till sjukvård. Med användarvänliga funktioner underlättar det schemaläggning av möten, medicinspårning och virtuella konsultationer. Medfai ger användare möjlighet att hantera sin hälsa på ett bekvämt sätt, vilket främjar en sömlös koppling mellan patienter och vårdpersonal i den digitala eran.

Användbara länkar

Nedladdningslänk

Copyright © 2023 Alla rättigheter reserverade av Medfai